"Als Hancko gaat, zou ik voor een subtopper in Engeland kiezen"

David Hancko en Santiago Gimenez gaan een luchtduel aan
David Hancko en Santiago Gimenez gaan een luchtduel aan Foto: © Pro Shots

Rinus Israël steekt de hoop uit dat David Hancko deze zomer nog niet zijn biezen pakt bij Feyenoord. De legende van de club uit Rotterdam is vol lof over de 26-jarige Slowaak, die zondag met Feyenoord de KNVB Beker kan winnen.

"Hij is een complete verdediger geworden. Hij heeft een geweldig linkerbeen, waarmee hij de ballen achter de verdediging van de tegenstander neer kan leggen", zo stelt IJzeren Rinus in gesprek met de NOS. "Verdedigend is hij niet zo genadeloos als ik was, maar dat heeft hij ook niet nodig. Op een beschaafdere manier houdt hij zich geweldig staande. Daarnaast is hij aanvallend sterk. Hij komt vaak in de zestien van de tegenstander en is een goede kopper."

Israël stelt dat Slot een sleutelrol vervult in de groei van Hancko. "Ik geloofde daar vroeger niet in. Ik dacht dat de kwaliteiten van de spelers doorslaggevend waren en niet de coach. Maar Slot laat zien dat hij spelers beter maakt. Voor Hancko is het belangrijk dat Slot blijft."

"Als hij gaat, zou ik voor een subtopper in Engeland kiezen. Daar wordt fysiek meer gevraagd en kan hij zich het best ontwikkelen", aldus Israël. "Als ik Feyenoord was, zou ik in ieder geval véél voor Hancko vragen. Wat mij betreft blijft hij nog even in Nederland."

Lees meer:
0 reacties