Almere City FC ontslaat Verbeek na tegenvallende prestaties

Almere City FC neemt per direct afscheid van trainer Gertjan Verbeek. Meerdere bronnen rond de club geven aan dat de club uit de Keuken Kampioen Divisie dat vandaag heeft besloten, meldt De Telegraaf.

Almere City FC heeft het nieuws zelf nog niet naar buiten gebracht, maar de club uit Flevoland zou afscheid willen nemen van Verbeek vanwege de tegenvallende resultaten. Almere City FC verloor afgelopen weekend in eigen huis met 0-2 van MVV Maastricht en staat achttiende in de Keuken Kampioen Divisie.

Verbeek heeft zelf wel gereageerd. "De club heeft nog niets naar buiten gebracht. Misschien hoor je vandaag of morgen meer. Zolang ik in dienst ben, doe ik gewoon mijn werk", aldus de oefenmeester, die pas sinds dit seizoen werkzaam is blij de club.

Verbeek zorgde afgelopen weekend voor ophef door na het verlies tegen MVV het volgende te zeggen: "We kwamen na rust knullig op achterstand. Het was zo'n wedstrijd waarin we nog wel een penalty kregen, maar die ging er ook niet in. Als je dan ziet hoe die tweede tegengoal tot stand kwam, dan denk je haast aan sabotage."

UPDATE: Almere City heeft bevestigd dat het dienstverband van Verbeek als trainer van de Flevolandse is beëindigd. "Na een aantal intensieve gesprekken hebben Verbeek en directie en RvC van Almere City FC in goed overleg besloten om een punt te zetten achter de samenwerking."

"Er is vanuit beide kanten veel energie gestoken in het ingezette proces, echter is de gezamenlijke conclusie dat dat nu stokt. Beide partijen hebben er onvoldoende vertrouwen in dat dit op korte termijn kan worden omgebogen", zo schrijft Almere City op haar clubsite.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand