Alex Pastoor als opvolger van Arne Slot? "Zie niet in waarom niet"

Alex Pastoor
Alex Pastoor Foto: © Orange Pictures

Feyenoord moet mogelijk de markt op, mocht Arne Slot vertrekken. Michel Breuer zou Alex Pastoor wel aan het werk willen zien bij één van de clubs. Hij is onder de indruk van de coach, die het knap doet met Almere City FC.

"Ik heb het vaker gezegd: Alex is de beste trainer die ik heb gehad. Alleen, ikzelf heb nooit bij een topclub gespeeld. Ik heb het wel altijd een interessante gedachte gevonden", antwoordt Breuer bij Trouw op de vraag of Pastoor voor de groep kan staan bij Ajax of Feyenoord.

"Als trainer heeft Alex een heel duidelijk visie, waar hij niet van afwijkt, tenzij je met goede argumenten komt. Daarbij legt hij de lat hoog op alle vlakken, zoals krachttraining, voeding en slaapgedrag", vervolgt Breuer. "Maar Ajax of Feyenoord? Ik zie niet in waarom hij dat niet zou kunnen."

Gertjan Verbeek had Pastoor als assistent-trainer bij SC Heerenveen. Hij ziet het niet gebeuren. "Topclubs zullen kijken hoe hij zijn ploeg laat voetballen. Bij Almere City is het spel gebaseerd op het niet laten voetballen van de tegenstander. Wat Alex doet, is heel knap, heel reëel, maar het verdient niet bepaald de schoonheidsprijs. Daarom denk ik dat clubs als Feyenoord en Ajax eerder voor iemand anders zullen kiezen."

Lees meer:
0 reacties