Ajax mist zes (!) spelers: "Ligt er de komende wedstrijden uit"

Brian Brobbey baalt na het oplopen van een blessure
Brian Brobbey baalt na het oplopen van een blessure Foto: © BSR Agency

Ajax hoopt zich voor komend seizoen te verzekeren van Europees voetbal, maar die klus wordt een stuk lastiger. Trainer John van 't Schip mist momenteel maar liefst zes potentiële basisspelers, hetgeen slecht nieuws betekent met De Klassieker op komst.

Zo kan de oefenmeester de komende tijd niet beschikken over Jordan Henderson, die sowieso de duels met PEC Zwolle (uit) en Go Ahead Eagles (thuis) als ook de Klassieker tegen Feyenoord (uit) mist.

Van 't Schip kent sowieso de nodige blessureproblemen. "Sutalo is nog steeds niet beschikbaar", vertelde hij donderdag op de persconferentie. "Hij heeft een behandeling in Kroatië gehad en de medische staf heeft daar contact mee gehad. Berghuis gaat een beetje vooruit, maar zondag zal hij er sowieso nog niet bij zijn. Ahmetcan Kaplan is uiteraard geschorst en kan dus sowieso niet spelen. Brian Brobbey is niet fit en ook Jordan Henderson kan zondag niet meedoen. Hij ligt er de komende drie wedstrijden uit", aldus Van 't Schip.

De trainer van Ajax liet woensdag al weten dat hij verwacht Brobbey niet lang te moeten missen. "Brian is buiten aan het trainen met de fysio’s, maar dat zijn meer loopoefeningen", zei de coach. "Ik denk dat hij er de eerste week zeker nog niet bij is. Alles eerder is meegenomen. Je moet heel voorzichtig zijn met een hamstring. Gelukkig was dit niet een hele grote blessure, waardoor hij relatief snel weer terug kan zijn."

Steven Bergwijn traint wel weer mee, maar Van 't Schip is minder positief over Steven Berghuis. "Het is een groot vraagteken. Het duurt heel lang. Hij zou tegen Fortuna zijn rentree maken, maar toen kreeg hij last van zijn rug. Dat is nog steeds het geval, met zijn rug en knie. Hij heeft een terugslag. We moeten even afwachten", besluit de oefenmeester.

Lees meer:
0 reacties