'Afkopen' De Kuip blijft discussiepunt: "Kan je vergif op innemen"

De Kuip
De Kuip Foto: © Pro Shots

Het blijft onderwerp van discussie in Rotterdam, de omstreden deal tussen gemeente Rotterdam en De Kuip, waarbij het stadion miljoenen ontvangt wanneer het belooft geen concerten meer te houden aldaar. Ook in de politiek blijft het een onderwerp van gesprek waar men niet over uitgepraat raakt.

De gemeente had namelijk een akkoord gesloten met bestuurders van De Kuip om voor een ‘compensatie’ van 11,8 miljoen euro in de toekomst af te zien van concerten waardoor woningbouw rondom het stadion eenvoudiger zou worden. Feyenoord voelde zich gepasseerd en was niet blij.

Thomas Roskam van Leefbaar Rotterdam was ook zeker niet blij. Tegenover Algemeen Dagblad zegt hij het volgende. "Waarom de haast om deze deal te sluiten? Veel van de bouwplannen zijn nog lang niet bekend." PvdA-raadslid Dennis Tak snapt het ook niet. "Als De Kuip wordt verbouwd, komt er opnieuw discussie over concerten. Daar kun je gif op innemen, want dit is gewoon een belangrijk verdienmodel."

Het onderwerp wordt nog op het gemeentehuis besproken en keuzes zijn er nog niet gemaakt. Het is nog onduidelijk of een meerderheid van de gemeenteraad akkoord gaat. Er is om aanvullende informatie gevraagd, zodat het debat volgende week kan worden voortgezet.

Lees meer:
0 reacties