Advocaat teleurgesteld in Gullit: "Had ik niet van hem verwacht"

Dick Advocaat is verbaasd over de uitspraken die Ruud Gullit eerder dit jaar deed in Helden Magazine. De oud-bondscoach van het Nederlands elftal kreeg van zijn toenmalige assistent kritiek, die allebei een verleden bij Feyenoord hebben.

Volgens Gullit worden donkere trainers in de voetballerij tekort gedaan en hij gebruikte daarvoor een voorbeeld van zijn tijd als assistent bij het Nederlands elftal. "Heb ik trainingen gegeven? Nee, hij zei dat ik tussen de spelers in moest staan, maar ik heb nooit een training mogen geven", liet Gullit optekenen.

Advocaat kan zich totaal niet in die woorden vinden. "Onze relatie was zo goed, dus dat hij ook tegen mij kunnen vertellen", reageert De kleine generaal bij Veronica Offside. "Ik heb wel nagedacht om hem te bellen, maar mensen die dichtbij me betrokken zijn, zeiden dat ik het niet moest doen."

Advocaat was niet blij met de uitspraken van Gullit. "Ik had het van hem niet verwacht. Want ik vind Gullit een gewoon een fantastische man, met een prachtige carrière als voetballer. Maar ook als trainer bij Newcastle en Chelsea. Misschien is hij om een andere reden niet doorgegaan als trainer, maar ik heb niet begrepen dat hij dat zo voelde. Laat ik het zo zeggen. Ik heb het nooit gevoeld bij hem", aldus de oud-bondscoach.

Gullit mocht naar eigen zeggen geen trainingen geven, maar Advocaat relativeert dat. "Wat trainden we? We kwamen 's maandags bij elkaar en woensdags was de wedstrijd. Dan waren er twee trainingen. 's Maandags kwamen ze terug uit hun wedstrijd, dus dan werd er bijna niets gedaan. De enige training was een dag voor de wedstrijd. Of je moest naar een toernooi gaan, dan krijg je een ander verhaal."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand