Advocaat over eigen fout: "Niet moeten toestaan bij Feyenoord"

Cor Pot met Dick Advocaat in De Kuip
Cor Pot met Dick Advocaat in De Kuip Foto: © Pro Shots

Dick Advocaat was in een vrij recent verleden trainer van Feyenoord. De ervaren oefenmeester begon qua resultaten geweldig in Rotterdam, maar denkt toch dat hij en assistent Cor Pot één fout hebben gemaakt bij de club.

"Cor en ik hebben één fout gemaakt: we hadden de camera’s niet moeten toestaan bij Feyenoord voor die documentaire van Disney", vertelt Advocaat tegen Voetbal International. "Maar de club had het geld nodig, dus zei ik: Vooruit maar. Ging om 3,5 miljoen. Maar die mensen waren er elke dag met die camera en iedere keer als ik dat ding zag, was ik mezelf niet."

"Op die manier ontstond er een beeld dat we maar wat aanrommelden, terwijl we er bij Feyenoord alles hebben uit gehaald", vervolgt de oefenmeester. "Want nu de feiten. Toen ik kwam stonden ze twaalfde met vijftien punten achterstand op Ajax. We brachten dat gat terug naar zes, met nog een aantal wedstrijden te spelen en haalden de bekerfinale. Toen verziekte corona alles. In totaal bleven we bijna een jaar ongeslagen.

"In mijn tweede jaar was er weer geen geld", gaat Advocaat verder. "Met pijn en moeite kon ik Diemers en Linssen krijgen, eigenlijk spelers voor de bank, maar Kudus, Ejuke en nog een aantal spelers waren niet haalbaar. Tot de winterstop deden we mee, daarna werd het minder. Twee keer verloren van Ajax en AZ met goed spel, toen werd de achterstand te groot en misten we de aansluiting. Uiteindelijk plaatsten we ons wel voor de Conference League, waarin ze vorig jaar de finale haalden."

"Dat Feyenoord nu zo draait, vind ik alleen maar mooi. Arne Slot is een goede trainer, ook in zijn presentatie. Met de juiste spelers die passen bij zijn filosofie geniet ik van hoe ze spelen. Af en toe hebben we nog contact. Ik gun de club en die jongen alle succes van de wereld", aldus Advocaat.

Nederland - Qatar

Nederland wint voor 50x (!) je inzet!

De derde wedstrijd van Oranje op het WK wordt dinsdag gespeeld! Onze mannen nemen het op tegen Qatar. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Qatar! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/01
FC Utrecht
12:15
Feyenoord
zo
15/01
FC Groningen
16:45
Feyenoord
zo
22/01
Feyenoord
14:30
Ajax
wo
25/01
Feyenoord
21:00
NEC
zo
29/01
FC Twente
12:15
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 14 22 33
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
Bekijk de hele stand