Advocaat adviseert Koeman: "Op een gegeven moment alles om te doen"

Dick Advocaat staat ESPN te woord
Dick Advocaat staat ESPN te woord Foto: © Pro Shots

Oud-trainer van Feyenoord Dick Advocaat stond regelmatig op een eindtoernooi en beleefde met Oranje onder meer het veelbesproken EK in 2004. De oefenmeester van Curacao blikt met De Telegraaf vooruit op het EK dat aankomende vrijdag van start gaat.

Advocaat weet hoe Oranje zich de laatste dagen voor het duel aan het prepareren is, zo laat hij weten aan De Telegraaf. "In de week voor de wedstrijd – zoals nu – train je misschien nog één keer heel scherp in een korte partij. Het voordeel voor de huidige staf is dat er zo veel specialisten omheen lopen dat je precies weet hoezeer je de spelers nog fysiek kunt belasten. Maar op een gegeven moment is het echt alles doen om iedereen heel te houden."

In zijn tijd volgden spelers ook wedstrijden van concurrenten, ieder op zijn eigen manier. "De wedstrijden van de andere deelnemers konden bij ons op groot scherm in een algemene ruimte worden bekeken. Maar wilden jongens op de eigen kamer kijken of helemaal niet? Ook goed. Je moet een sfeer creëren, waarin iedereen zich op zijn eigen manier kan prepareren", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties