Advies voor Feyenoord: "Ik zou Slot niet makkelijk laten gaan"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © BSR Agency

Arne Slot gaat Feyenoord mogelijk verruilen voor het Engelse Liverpool. Vivianne Miedema schrijft in haar column voor het Algemeen Dagblad te denken dat de coach klaar is voor die stap.

Zelf is Miedema een fervent Feyenoord-supporter en volgens haar is er altijd wel rumoer omtrent de club. "Dat zal altijd wel zo blijven, maar onder Slot is er juist ook rust gekomen. Onder hem heeft de club weer aanzien gekregen met de titel, de beker en een Europese finale."

Miedema vervolgt. "Zijn uitstraling in de media is verfrissend. Hij is eerlijk en straalt rust en zekerheid uit. Zijn specifieke manier van voetballen spreekt mij aan. Vooruit spelen en druk zetten, met spelers die passen in dat systeem. Hij heeft afgedwongen dat de club spelers koopt die in zijn visie passen. Natuurlijk heeft Feyenoord een probleem als Slot vertrekt, maar hij heeft wel een fundament gelegd waarmee de club verder kan."

Volgens haar kan Slot de stap naar Engeland dan ook zeker aan. "Ik twijfel niet dat Slot klaar is voor de Premier League. Al is het moment om in te stappen bij Liverpool niet ideaal, mocht hij daar naartoe gaan. Jürgen Klopp opvolgen is niet niks, na alles wat die daar heeft neergezet. Ik zou het niet gek vinden als er flink voor Slot betaald gaat worden. De afkoopsommen in het voetbal zijn sowieso al bizar. Eigenlijk is het als club veel logischer om veel te betalen voor een coach dan voor een linksback. Een coach is zo enorm bepalend. Dat heeft Slot bij Feyenoord wel bewezen de afgelopen jaren. Als ik bij Feyenoord zou werken, zou ik hem niet makkelijk laten gaan. Ze moeten in elk geval genoeg voor hem vragen."

Lees meer:
0 reacties