Aboutaleb maakt zich zorgen: "Ze zeggen dat je niet moet zeuren"

Ahmed Aboutaleb
Ahmed Aboutaleb Foto: © Orange Pictures

Ahmed Aboutaleb maakt zich zorgen om het vuurwerk en sfeerfakkels die met regelmaat in de Kuip worden aangestoken. De burgemeester van Rotterdam ziet dat boetes en waarschuwingen niet werken.

"Als je erover begint, zeggen ze dat je niet moet zeuren. Het hoort bij voetbal, en meer van dat soort kreten hoor ik dan", vertelt hij aan Voetbal International. "Als er brand uitbreekt en paniek, ben ik degene die verantwoordelijk is voor hun veiligheid. Als iemand een jasje heeft dat maar al te graag vlam vat en iemand daarachter een fakkel afsteekt…"

Aboutaleb weet niet of het een wonder is dat het nooit fout is gegaan. "Een wonder of niet, je zou ook kunnen zeggen dat de mensen die fakkels afsteken voorzichtig zijn. Maar dat knalvuurwerk daarentegen… Die belanden soms voor de voeten van mensen die helemaal niks doorhebben. Zo’n knal kan tot serieuze gehoorschade leiden."

Vroeger ging de burgemeester nog wel eens in gesprek met deze mensen, maar daar is hij mee gestopt. "Een jaar of acht geleden was dit onderdeel van het zogenoemde normalisatiebeleid. Ik herinner me een vwo-leerling uit Barendrecht die tegenover me zat. Meneer de burgemeester, u begrijpt het niet, zei hij. Voor ons is voetbal religie. Mijn ervaring is dat praten dan niet meer werkt."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand