Aboutaleb doet oproep: "Een lege Kuip zou helemaal treurig zijn"

Ahmed Aboutaleb
Ahmed Aboutaleb Foto: © Pro Shots

Ahmed Aboutaleb heeft een oproep gedaan aan de Feyenoord-supporters, voor de Klassieker van aankomende zondag. De burgemeester van Rotterdam vraagt de Feyenoord-fans om de spelersbus van Ajax niet op te wachten. Als het weer misgaat rond De Klassieker, dreigt de wedstrijd een volgende keer zelfs zonder publiek te worden gespeeld.

"We hebben de laatste keer een paar honderd agenten moeten mobiliseren om de komst van die bus mogelijk te maken", begint Aboutaleb bij het Algemeen Dagblad. "Nou ben ik niet vies van een paar agenten, maar dit is te belachelijk voor woorden. Ik doe een dringend beroep op supporters om zich te gedragen. We hebben die capaciteit voor allerlei andere dingen nodig. Ik kan geen agenten uit de hemel toveren."

Aboutaleb stopt op 1 oktober als burgemeester, maar sluit niet uit dat de Klassieker in de toekomst wellicht zonder publiek wordt gespeeld. "Het is dan waarschijnlijk niet meer aan mij, maar als het weer misgaat zal mijn opvolger zich moeten beraden op hoe nu verder. Het kan toch niet waar zijn dat een bus zoveel emoties oproept? Het is denkbaar dat de driehoek in de toekomst een rekensom zal maken van wat dit ons allemaal kost."

"Ik hoop echt van harte dat deze wedstrijd enkel en alleen door de spelers en op het veld wordt beslecht. Hoe mooi zou het zijn als we gewoon weer met thuis- en uitpubliek alle wedstrijden kunnen spelen, en niet dat er nog verdergaande maatregelen nodig zijn? Een lege Kuip zou helemaal treurig zijn. De twaalfde man hoort bij het voetbal. Oók bij Feyenoord - Ajax", aldus Aboutaleb.

Lees meer:
0 reacties