Aboutaleb baalt: "Lelijke mensen die zich als supporter uitgeven"

Ahmed Aboutaleb bij Feyenoord
Ahmed Aboutaleb bij Feyenoord Foto: © Pro Shots

Burgemeester Ahmed Aboutaleb baalt van het incident dat plaatsvond tijdens de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC, waarbij een doek in brand stond in de stadiongracht. Dat laat hij weten aan Rijnmond.

Toen de tweede helft net was begonnen, was het brandende doek de aanleiding om het spel even stop te leggen. Aboutaleb hierover: "Het zag er lelijk zwart uit en dat zijn giftige dampen. Dat was voor het eerst. Wat dat betreft was het een lelijke mijlpaal. Dus jongens, doe dat soort onzin niet."

De brand leverde kritiek op, sommigen vinden het stadion van Feyenoord te gedateerd om de finale nog te houden. Daar is Aboutaleb het mee oneens. "De Kuip is en blijft van mij betreft beschikbaar voor de KNVB om hier de bekerfinale te komen organiseren. Wat hier aan de orde is, is gewoon lelijk gedrag van sommige mensen die zich voor supporter uitgeven."

Toch eindigt Aboutaleb met opbeurende woorden. "De stad heeft een drietal pilaren waarop het rust als het gaat om zijn DNA. Dat is die geweldige haven, dat is de geweldige Maas en dat is het geweldige Feyenoord. En Feyenoord draagt enorm bij aan het DNA van deze stad, het draagt bij aan het trots van de inwoners", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties