"Aanwinst Gijs Smal zal iets meer salaris krijgen dan normaal"

Gijs Smal
Gijs Smal Foto: © Orange Pictures

Vorige week liet Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad weten dat Gijs Smal komende zomer transfervrij de overstap maakt van FC Twente naar Feyenoord. Zelf was hij echter niet blij met deze berichtgeving. Gouka ging hier bij FC Rijnmond verder op in.

Tegenover ESPN benadrukte de speler van FC Twente dat hij nog geen akkoord heeft bereikt met de Rotterdammers. Echter, volgens Gouka is Smal zelfs al technisch gekeurd. In het interview liet de back weten dat hij nog niks had getekend. Gouka geeft aan dat hij dit een opmerkelijk interview vond. “Het gaat erom dat de handtekening nog niet is gezet. Ik vond het een opmerkelijk interview met Smal. Hij hield zelfs nog een beetje open dat hij nog bij zou kunnen tekenen en dat nam hij in hetzelfde interview weer terug.”

Gouka merkte op dat de FC Twente-speler in datzelfde interview ook emotioneel werd. “Dat snap ik wel, want je ziet wat er gebeurde. Het nieuws komt naar buiten en hij wordt uitgefloten. Dat wilden ze natuurlijk voorkomen. Maar Feyenoord is er allang uit en dan volgt er straks een tekenmoment.”

Gouka ziet dan ook enige vergelijkingen met een andere transfer. “Het is dezelfde situatie als met Danilo die toen van Ajax kwam. Dat was ook al heel lang rond voordat het officieel werd gemaakt omdat hij nog bij Ajax zat. Die wilde dat niet naar buiten hebben.” Toch denkt de journalist dat het beter was geweest als het stil was gebleven rondom deze transfer. “Maar in de voetballerij weet je: als je ergens gekeurd bent... Ik denk niet dat ik de enige was die het wist. Er waren meer mensen op de hoogte.”

Wel twijfelt Gouka eraan welke rol Smal gaat vervullen in Rotterdam. “Smal is eigenlijk de nieuwe Lopez. Maar met de zekerheid dat als Hartman in de zomer vertrekt, Feyenoord een back heeft die zich op eredivisieniveau heeft bewezen. Daarmee zijn ze in ieder geval afgedekt. Lopez zit nu twee jaar op de bank. Daar wordt hij niet beter van en ook Feyenoord niet. Dan is een vertrek logisch en dan moet je een goede vervanger hebben. Smal is transfervrij en zal iets meer salaris krijgen dan normaal, maar Feyenoord hoeft geen transfersom neer te leggen. Dat is voor Feyenoord interessant.”

Lees meer:
0 reacties