Aalbers hoopt op stunt in De Kuip: "Het brengt heel veel teweeg"

Carlos Aalbers
Carlos Aalbers Foto: © Pro Shots

Carlos Aalbers, technisch directeur van NEC hoopt dat zijn ploeg weet te stunten tegen Feyenoord in De Kuip, met name het Europese voetbal is een grote doelstelling van de Nijmegenaren.

"De eerste twee wedstrijden van het seizoen werden verloren en de functie van trainer Rogier Meijer kwam onder druk te staan. We begonnen in de zomer met dertien nieuwe spelers. Die druppelden in de loop van de voorbereiding binnen. En dat kost gewoon tijd: ze moesten zich aanpassen en het moest een team worden. Dat soort factoren bepaalt je succes", blikt Aalbers terug.

In oktober zag de directeur hoe alles op zijn plek viel. "Met Philippe Sandler terug van blessureleed en Bas Dost die steeds meer een hoofdrol kreeg begonnen de zaken te rollen. Eerst leidde dat tot gelijke spelen, en vervolgens tot overwinningen. Toen de winterstop naderde, was het tij volledig gekeerd, precies zoals we wilden."

Toch was er nog een smet op de stijgende lijn in Nijmegen. Bas Dost had een grote impact op het team. "We hebben ook tegenslagen moeten incasseren in de winter," zegt Aalbers in gesprek met de clubkanalen. "De situatie rondom Bas Dost was erg zwaar, en bovendien raakten we Magnus Mattsson kwijt aan FC Kopenhagen."

"Het knappe is dat de groep altijd bij elkaar is gebleven", aldus Aalbers, die zeer te spreken is over het werk van Meijer. "Hij heeft echt volgehouden. Hij is blijven geloven in het spelplan dat hij in zijn hoofd had." Voor NEC zijn er twee manieren om Europees voetbal te halen. "Dat halen zou enorm veel betekenen voor de club. Ik heb het in 2008/2009 meegemaakt bij NEC. Het brengt heel veel teweeg. Alles gaat naar een hoger niveau, van de aandacht voor de club tot ons imago tot de kwaliteit van de spelers."

Lees meer:
0 reacties