"Als Slot er nog een keer in slaagt, moeten we hem bondscoach maken"

Arne Slot voor de microfoon van ESPN
Arne Slot voor de microfoon van ESPN Foto: © Pro Shots

Arne Slot staat dit seizoen voor een zware klus, stelt Sjoerd Mossou. De trainer van Feyenoord ziet twee sterkhouders vertrekken en wacht nog steeds op de eerste grote aankoop.

"Ze hebben er nadrukkelijk voor gekozen dat het geld op het veld verdiend moet worden. Dit zijn de eerste vruchten die ze daar nu van plukken. Dan kun je er ook niet omheen dat je ze ook moet verkopen", vertelt de journalist over Tyrell Malacia en Luis Sinisterra bij Voetbalpraat. Het duo vertrekt voor minstens veertig miljoen euro. Een deel daarvan mag Slot gebruiken om de selectie te versterken.

"Twintig miljoen lijkt veel, maar vanuit het perspectief van een Nederlandse club is het ook weer heel weinig", aldus Mossou. "Als Slot er nu nog een keer in slaagt om een seizoen te draaien zoals het vorige, dan moeten we hem maar gelijk bondscoach maken, want het is wel een heel lastige uitgangssituatie."

Zeker omdat technisch directeur Frank Arnesen momenteel ziek thuis zit. "Hij heeft toch alles geregisseerd de afgelopen anderhalf jaar. Dan wordt het er ook niet gemakkelijker op, zeker in deze fase van het seizoen. Dat is nogal wiedes natuurlijk, maar ook nog met de uitgangspositie die er nu is."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
zo 21 aug. 2022, 16:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Feyenoord -
za 27 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Emmen -
za 3 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
Feyenoord -
zo 11 sep. 2022, 16:45
Eredivisie
Feyenoord -
-
Sparta Rotterdam -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 1 3 3
2 PSV 1 3 3
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
Bekijk de hele stand