Schaken kritisch: ''Bij vlagen slecht, hij leverde bijna elke bal in''

22 oktober 2017 om 21:57 | Bron: RTV Rijnmond Schaken kritisch: ''Bij vlagen slecht, hij leverde bijna elke bal in''

Ruben Schaken was zondagmiddag aandachtig toeschouwer bij Feyenoord in de wedstrijd tegen Ajax. De oud-speler van de club heeft één van zijn zoontjes in de jeugdopleiding van Feyenoord en de ander in die van Ajax. Zondag was hij met het tweetal te gast in de Kuip.

In Rotterdam-Zuid verbaasde hij zich over de keuze van Giovanni van Bronckhorst om Kevin Diks op te stellen. "Wat ik vond van die keuze? Gedurfd", zegt de oud-aanvaller in FC Rijnmond. "Diks is niet in goede doen. Hij is zijn basisplaats kwijtgeraakt op de plek waarvoor hij gehuurd is, dus dat is altijd lastig. Dan ga je hem inbrengen zonder vertrouwen en ook nog omdat alle verdedigers eigenlijk geblesseerd zijn, in zo'n wedstrijd..."

"Verdedigend had hij een aantal goede ingrepen, maar aan de bal was het onwennig. Bij vlagen slecht zelfs. Hij leverde bijna elke bal in. Ik moet zeggen dat Ajax dat goed deed, ze lieten hem opbouwen. Dat had ik ook laten doen als ik trainer was. Speel de bal op Diks en laat hem maar de fout maken. En dat gebeurde helaas ook, waardoor hij zichzelf uit de wedstrijd speelde", aldus Schaken.

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media