''In de Kuip realiseren ze zich langzaam dat een nieuwe landstitel een utopie lijkt''

22 oktober 2017 om 20:34 | Bron: Algemeen Dagblad ''In de Kuip realiseren ze zich langzaam dat een nieuwe landstitel een utopie lijkt''

Feyenoord-watcher Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad is niet bepaald enthousiast over Feyenoord na het zien van de Klassieker (1-4) tegen Ajax. "Een figurantenrol in Europa, grossierend in puntenverlies en de eigen Kuip die niets meer weg heeft van een onneembare vesting", begint de journalist op de website van het AD.

"Feyenoord zakt als regerend landskampioen steeds verder weg. Weg van de top van de ranglijst in de eredivisie, weg van het vereiste niveau van een titelkandidaat en weg bij het gevoel dat het allemaal nog wel op zijn pootjes terecht zal komen. De 1-4 nederlaag tegen Ajax is opnieuw een forse tik."

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst begon niet sterk aan het duel. "Alsof Feyenoord het al had opgegeven", vervolgt Gouka die niet kon genieten van het voetbal van de Rotterdammers in eigen Kuip. "Het zwakke spel, de weggegeven 0-1 van Huntelaar kort na rust, het morrende Legioen, de twijfel die er af spat bij de spelers."

Het werd - zeker na de 1-3 en 1-4 - doodstil in de Kuip, waar ze zich langzaam realiseren dat een nieuwe landstitel een utopie lijkt. Niet omdat het gat met PSV nu al onoverkomelijk is, maar omdat bij de Rotterdammers geen enkele speler de topvorm benadert die nodig is om een serieuze rol van betekenis te spelen", aldus Gouka.

Overzicht

Reacties (1)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

  • Avatar
    Gast - 23 oktober 2017 om 07:47

    Combinatie van wisselende opstelling en misschien toch kwaliteit. Misschie had Elia het nog niet zo verkeerd gezien en is vertrokken omdat hij de bui al zag hangen. Was toch de aanwezigheid van Dirk de reden,dat de titel gepakt kon worden vorig jaar??

Nieuwe media