''Maar ik heb ook weleens moeten rennen voor Feyenoord-supporters''

20 oktober 2017 om 07:30 | Bron: AD ''Maar ik heb ook weleens moeten rennen voor Feyenoord-supporters''

Richard Witschge is allesbehalve populair bij aanhangers van Feyenoord. De ex-Ajacied hield tijdens De Klassieker van 1997 gedurende de wedstrijd een balletje hoog.

Hij ondervindt nog steeds de gevolgen van die actie. "In de Kuip kan ik niet komen. Heb het nooit geprobeerd en dat houd ik ook zo. Normaal gesproken zou je natuurlijk zo'n mooie wedstrijd in het stadion willen zien. Maar ik ben het gewend", vertelt Witschge in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Als ik in pakweg Maastricht of Den Bosch loop, krijg ik ook weleens Feyenoord-supporters op mijn dak. Zolang ze niet handtastelijk worden, kan ik het wel accepteren. Maar ik heb ook weleens moeten rennen."

Ook tijdens zijn nog actieve carrière moest de voormalig middenvelder het vaak ontgelden. "Voor die tijd kon ik ook al geen corner nemen in de Kuip, hoor. Maar ik vond het altijd lekker om daar te spelen. Die haat motiveert. Zolang het maar binnen de negentig minuten blijft. Die ene keer dat onze bus werd bekogeld, kneep ik hem wel even. Toen heb ik in het gangpad gelegen" 

Overzicht

Reacties (2)

   

  Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

 • Avatar
  Gast - 20 oktober 2017 om 10:44

  Verdomme redactie, haal dat kutfilmpje van de site. Dat hoort niet op een Feyenoord site.

 • Avatar
  Gast - 20 oktober 2017 om 11:56

  Kan hier geen filmpje bij van de tien hardste overtredingen op Richard Witschge?

Nieuwe media