Makkelie fluit Klassieker: ''Kuipers zal toch geen koopzondag hebben?!''

18 oktober 2017 om 21:21 | Bron: De Telegraaf Makkelie fluit Klassieker: ''Kuipers zal toch geen koopzondag hebben?!''

Voormalig scheidsrechter Mario van der Ende snapt niet waarom Björn Kuipers niet is aangewezen als scheidsrechter bij De Klassieker. De KNVB heeft besloten om Danny Makkelie de wedstrijd te laten leiden, maar dit is volgens de 61-jarige Hagenaar een slechte keuze.

"In mijn ogen moeten de topwedstrijden worden gefloten door de beste scheidsrechter. En dat is Björn Kuipers. Simpel", laat Van der Ende weten aan De Telegraaf. "Hij fluit doordeweeks nog een wedstrijd in de Champions League (CSKA Moskou-FC Basel vanavond, red.), maar dat moet toch niet uitmaken. Kuipers is komend weekeinde zelfs helemaal niet ingedeeld. En dat zal toch niet zo zijn omdat het koopzondag in zijn supermarkt is…"

Makkelie fluit zondag zijn eerste Klassieker en kan volgens Van der Ende zijn borst natmaken. "In Nederland is dit de moeilijkste wedstrijd om te fluiten. Sterker nog, in heel Europa is dit een van de pittigste duels. Dan doel ik op de 'agressieve' manier van beleving, van supporters en spelers. De druk staat er vol op. Bij de Johan Cruijff Schaal had Makkelie al zo'n gekke situatie, met dat afgekeurde buitenspeldoelpunt van Feyenoord en de penalty voor Vitesse via de videoscheidsrechter. In vergelijking met die wedstrijd is de Klassieker nog een groot aantal procent moeilijker."

Overzicht

Reacties (3)

   

  Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

 • Avatar
  Gast - 18 oktober 2017 om 23:34

  Natuurlijk fluit Kuipers die wedstrijd niet. Die man staat garant voor het Vermeulen van Feyenoord. PSV-Feyenoord was weer duidelijk genoeg toch?!

 • Avatar
  Gast - 18 oktober 2017 om 23:36

  Vermeulen = verneuken

 • Avatar
  Gast - 19 oktober 2017 om 00:05

  Alles beter dan Kuipers

Nieuwe media