Van Geel kritisch: ''Als er íéts een farce is, dan is dát het wel''

12 oktober 2017 om 17:27 | Bron: VI Van Geel kritisch: ''Als er íéts een farce is, dan is dát het wel''

Jong Ajax, Jong PSV en ook Jong AZ laten hun talenten en wisselspelers van de eerste selectie dit seizoen spelen in de Jupiler League, maar Martin van Geel is nog altijd geen voorstander van de voetbalpiramide. De technisch directeur van Feyenoord geeft tekst en uitleg.

"Vier jaar geleden kregen wij ineens de vraag of we wilden instappen in de Jupiler League", blikt Van Geel terug. "Dat was de voetbalpiramide. Kijk, die kwam er omdat de Jupiler League de enige gesloten competitie in Europa was. Dat kreeg Bert van Oostveen dan ook te horen van de UEFA. Want dat kon toch niet? En wat denk je? Dan wordt-ie dit jaar weer gesloten", constateert hij. 

"Geen degradatie uit de Jupiler League, wordt er even midden in het seizoen besloten. Als íéts een farce is, dan is het dát wel", vervolgt Van Geel in gesprek met Voetbal International. "De hele piramide is een farce. Ik vind dat je daar topsport met breedtesport vermengt. Dat zijn twee andere werelden. Nu zijn wij met de topsport naar de breedtesport aan het glijden. Dat is geen goede zaak", legt hij uit.

"Leuk dat Jong AZ met een dijk punten voorsprong kampioen werd in de Tweede Divisie, dat was goed van AZ, maar het kwam ook doordat niemand van de amateurs wilde promoveren", stelt Van Geel. Ga je zo door, dan moet er een Jong-team promoveren en een Jong-team degraderen. Dan kan het gebeuren dat de nummer 1 van de competitie niet promoveert en dat bijvoorbeeld de nummer 6 als laagst geëindigde beloftenteam degradeert, omdat er maar maximaal vier beloftenteams in de Jupiler League mogen spelen. Dat is volkomen onnatuurlijk", besluit Van Geel. 

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media