Van Geel wijst naar Ajax en PSV: ''Is dat gezond? Is dat goed?''

12 oktober 2017 om 14:30 | Bron: Voetbal International Van Geel wijst naar Ajax en PSV: ''Is dat gezond? Is dat goed?''

Technisch directeur van Feyenoord Martin van Geel kiest er bewust voor om zijn beloftenteam niet in de Jupiler te laten uitkomen. De technische man van de Rotterdammers vindt dat het rendement dat een club als Ajax behaalt door met hun beloftenteam in de eerste divisie te spelen dan ook te laag is.

"Iedere week op kunstgras spelen op vrijdagavond. De ambiance bij vele clubs. Is dat het dan? Daar kun je je vraagtekens bij zetten. Als Jong Ajax met David Neres, Mateo Cassierra en Dennis Johnsen, met een voorhoede van tig miljoen, speelt tegen clubs als FC Oss, Helmond Sport en Telstar met verdedigers die misschien tweeduizend euro per maand verdienen. Is dat gezond? Is dat goed voor een competitie?", vraagt Van Geel zich hardop af in gesprek met Voetbal International.

"Hoeveel spelers breken er door? We zijn nu vier jaar later en kijk naar Jong Ajax. Van de dik twintig spelers is alleen Bazoer echt doorgebroken. Zou die er anders niet zijn gekomen? Kijk hier, PSV, 23 spelers. Jorrit Hendrix, Joshua Brenet. De rest is allemaal weg. Kijk dan naar de eigen talenten bij de eerste selectie. Meetpunt vorig seizoen: Ajax acht, Feyenoord acht en PSV vijf. Moet ik dan twee spelers inleveren voor deelname aan die competitie?", doelt Van Geel op de financiële gevolgen van Jong Feyenoord in de Jupiler League. "Onze prioriteit ligt bij een sterke eerste selectie en ik zie daarvoor geen meerwaarde in die piramide."

Overzicht

Reacties (1)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

  • Avatar
    Gast - 12 oktober 2017 om 15:20

    De meerwaarde is dat de breedte van je selectie op hoger niveau fungeert... op die kgrasvelden spelen ze nu ook

Nieuwe media