Van Geel haalt keihard uit: ''Ik denk dat ze er niets van begrijpen''

12 oktober 2017 om 10:00 | Bron: VI Van Geel haalt keihard uit: ''Ik denk dat ze er niets van begrijpen''

Jong Ajax, Jong PSV en ook Jong AZ laten hun talenten en wisselspelers van de eerste selectie dit seizoen spelen in de Jupiler League, maar Martin van Geel is nog altijd geen voorstander van de voetbalpiramide. De technisch directeur van Feyenoord geeft tekst en uitleg. 

"De KNVB wil ons in de Hoofdklasse laten instromen. Dat gaat niet gebeuren", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Dan moet je even door de zure appel heen bijten, zeggen ze in Zeist. Ik denk dat ze er niets van begrijpen. Jong AZ en Jong Ajax nemen geen supporters mee, maar dit is Feyenoord. Onze fans kennende willen die daar ook bij zijn. We worden bijna gedwongen en straks moeten we misschien wel", beseft de bestuurder.

"Dan moeten we in 2019 met frisse tegenzin de Jupiler League in. Daaronder is niet bespreekbaar", benadrukt hij. "Het mooiste scenario? Dat die hele piramide instort. Dat de clubs het terugfluiten. Dat we met zijn allen teruggaan naar de maandag. Zolang dat niet gebeurt, gaan we hier voor de op één na beste oplossing. Die is, naast de veertien duels tegen andere beloftenteams, wedstrijden om de Premier League International Cup en de Youth League die voor nog meer duels op niveau zorgen. En verder het tijdelijk verhuren van spelers", besluit Van Geel realistisch. 

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media