''Als trainer van Feyenoord zag ik hem als 16-jarig talent invallen''

12 oktober 2017 om 09:09 | Bron: Telegraaf ''Als trainer van Feyenoord zag ik hem als 16-jarig talent invallen''

Arjen Robben liet dinsdagavond na afloop van de wedstrijd tegen Zweden dat hij definitief een punt heeft gezet achter zijn interlandloopbaan. Voormalig Feyenoord-trainer Bert van Marwijk is lyrisch over de routinier.

''Het is jammer dat zijn afscheid samenvalt met zo’n sportieve anticlimax, maar hij verdient het dat het publiek zo geweldig op hem heeft gereageerd", reageert de oefenmeester in gesprek met de Telegraaf. "Natuurlijk zie je zo’n fantastische speler liever met een prijs afscheid nemen of op het WK-podium, maar dat zat er op voorhand al niet meer in. Als trainer van Feyenoord zag ik hem als 16-jarig talent invallen bij FC Groningen. Arjen was toen een echte buitenspeler en van daaruit heeft hij zich ontwikkeld tot een allround aanvaller", constateert Van Marwijk.

"Arjen zal altijd herinnerd blijven worden aan de situatie in de WK-finale in 2010 met de teen van Casillas", beseft hij. "Dat is een van de memorabele momenten in het Nederlandse voetbal, die nooit vergeten zullen worden net als het schot van Rob Rensenbrink op de paal. Wat ik als trainer altijd bijzonder heb gevonden aan Arjen is zijn enorme drive. De meeste spelers moet je aansporen, maar Arjen moest je eigenlijk afremmen. Ik heb wel eens tegen hem gezegd, dat hij wat rustiger aan moest doen. Maar elke training ging hij tot het uiterste", besluit Van Marwijk. 

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media