''Wat vanavond gebeurt is uniek, met zoveel media-aandacht en enorme druk''

11 oktober 2017 om 16:26 | Bron: Provinciale Zeeuwse Courant ''Wat vanavond gebeurt is uniek, met zoveel media-aandacht en enorme druk''

Heel voetbalminnend Nederland is benieuwd naar de strafschoppenserie tussen FC Lisse en Hoek in het bekertoernooi. FC Lisse dacht zich al geplaatst te hebben voor de tweede ronde, waarin een wedstrijd tegen Heracles Almelo. Omdat de penalty's volgens het ABBA-principe zijn genomen, heeft de rechtbank echter bepaald dat de strafschoppen over moeten.

Peter van Vossen was altijd koelbloedig vanaf de strafschopstip en miste nooit in een officiële wedstrijd. Volgens de oud-speler van Feyenoord is een strafschop nemen techniek. "Het is trainbaar. Je kunt altijd een plek uitzoeken in het doel waar de keeper niet bij kan", zegt hij in gesprek met de Provinciale Zeeuwse Courant.

Toch spelen ook de omstandigheden en de druk een rol. "De spelers van Hoek weten nu al wie de eerste vijf moeten nemen", geeft Van Vossen aan. "Ze hebben er in hun bed aan liggen denken. Wat vanavond gebeurt is uniek, met zoveel media-aandacht en een enorme druk. Ik denk ook echt dat er gekke dingen kunnen gebeuren, 17-16 of zo. Ik ga het vanavond zeker volgen en ben benieuwd naar de afloop." FOX Sports zal de penalty's die Hoek en FC Lisse woensdagavond om 21.00 uur nemen live uitzenden via hun pagina op Facebook.

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media