Advies voor KNVB: ''Dat zou Martin van Geel kunnen zijn''

09 oktober 2017 om 17:09 | Bron: Rondo Advies voor KNVB: ''Dat zou Martin van Geel kunnen zijn''

Het Nederlands elftal lijkt zich niet te plaatsen voor het WK van 2018 in Rusland. Volgens Jacques Brinkman wordt het daarom tijd voor een nieuwe bondscoach, maar hij zou de organisatie op de schop gooien. Dick Advocaat is in ieder geval verleden tijd.

"Het is een prima coach, maar het is lang geleden dat hij een prijs gewonnen heeft", zei Brinkman bij Rondo op Ziggo Sport. "Ze hebben zich nu niet gekwalificeerd en hij is op leeftijd. Dan is er logisch dat er een nieuw tijdperk komt. Daar is toch niets mis mee?"

"Stap één is een technisch directeur benoemen", vervolgt hij. "Dat zou met Eric Gudde als algemeen directeur ook Martin van Geel kunnen zijn. Het is een mooi duo en ze hebben goed op de rit gekregen. Je zou dus Martin van Geel als optie kunnen hebben. Hij benoemt dan een bondscoach."

Brinkman heeft ook nog een voorkeur voor een nieuwe bondscoach. "Als je de beste coach in de wereld wilt hebben voor het Nederlandse voetbal, dan moet je voor Pep Guardiola gaan. Die zal waarschijnlijk niet komen. Dan hebben we een capabele coach in Ronald Koeman, Frank de Boer en Fred Rutten. Dat zijn prima coaches", besluit hij.

Overzicht

Reacties (2)

   

  Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

 • Avatar
  Gast - 10 oktober 2017 om 09:13

  Rot eens op met je Fred Rutten, waarom wordt de naam van die slisbek uberhaupt door meerdere mensen genoemd?

 • Avatar
  Gast - 10 oktober 2017 om 12:35

  Sjekkie brinkman.. hockeyer.. drinkt ie weer?

Nieuwe media