Veel lof voor nieuwe Feyenoord-directeur: ''Eigenlijk is hij een topsporter''

09 oktober 2017 om 21:49 | Bron: de Volkskrant Veel lof voor nieuwe Feyenoord-directeur: ''Eigenlijk is hij een topsporter''

Jan de Jong begint in november als nieuwe directeur van Feyenoord. De opvolger van Eric Gudde komt over van de NOS, waar hij te boek stond als harde onderhandelaar, die niet van verliezen houdt. Matthijs Linnemann, hoofd juridische zaken NOS en door De Jong zijn geweten genoemd, is zeer te spreken over de nieuwe Feyenoord-directeur.

"Jan beschouwt een probleem als een schaakstelling die moet worden opgelost. Als de schaakklok dicht bij de nul komt, wordt het plezier alleen maar groter", vertelt Linnemann in de Volkskrant. De Jong komt wel in een andere wereld terecht, maar houdt zich daar volgens Linnemann prima staande. "Hij heeft snelle, gevatte, soms gewaagde humor, hij valt niet uit de toon in het voetbalmilieu."

De Jong krijgt echter ook te amken met de druk van de supporters. "Ook hun taal spreekt hij. Niet in het dagelijks leven, maar hij kan het en hij begrijpt ze", aldus Linnemann. "Jan is geïnteresseerd in wat mensen bezighoudt. Hij is geen liefhebber van literatuur, maar bestsellers wil hij gelezen hebben, omdat hij wil weten wat men daarin ziet. Hij heeft een bijna kinderlijk enthousiasme en is enorm nieuwsgierig. Hij wil altijd alles weten."

Ook Ruurd Bierman, oud-directeur van de NOS, heeft een hoge pet op van De Jong. Zeker als er deals moeten worden gesloten. "Het kan er hard aan toe gaan, maar hij houdt de relatie goed. Jan geeft je de kans zonder gezichtsverlies bakzeil te halen. Dat is bijzonder in een wereld van sharks", vindt Bierman, die ook denkt dat De Jong in het voetbal past. "Alle sportmetaforen zijn van toepassing op Jan. Hij is competitief, wil winnen, heeft clubgevoel, is een teamspeler en heeft een ijzeren discipline. Eigenlijk is hij een topsporter."

Overzicht

Reacties (1)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

  • Avatar
    Gast - 10 oktober 2017 om 12:30

    Eerst zien dan geloven...

Nieuwe media