'Amrabat heeft keuze voor interlandcarrière al gemaakt'

08 oktober 2017 om 22:18 | Bron: Couftv 'Amrabat heeft keuze voor interlandcarrière al gemaakt'

Sofyan Amrabat is door zijn goede spel bij Feyenoord al weken onderwerp van gesprek en de middenvelder werd ook al voorzichtig in verband gebracht met het Nederlands elftal. Amrabat zelf lijkt echter nu de knoop te hebben doorgehakt en definitief voor een interlandcarrière bij Marokko, waar hij ook zijn broer Nordin Amrabat tegen het lijft loopt, te gaan.

Faouzi Lakjaa, de bondsvoorzitter van het Noord-Afrikaanse land, heeft in gesprek met Chouftv namelijk laten weten dat Amrabat voor de Leeuwen van de Atlas heeft gekozen: "Amrabat zat zaterdagavond met zijn ouders op de tribune bij de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Marokko en Gabon. Hij gaat spelen voor het eerste elftal van Marokko", legt de bestuurder uit.

Bondscoach van Jong Oranje Art Langeler gaf zaterdag nog aan aankomende week in gesprek te gaan met het kamp-Amrabat, maar dit gesprek lijkt een zinloze exercitie te worden: "Volgende week hebben we daar een afspraak over. Wellicht komt daar iets uit. Vanuit de KNVB zijn wij daar hartstikke druk mee, net zoals de Marokkaanse bond dat is. Maar uiteindelijk moet hij het willen en de beslissing maken", liet de keuzeheer eerder weten in gesprek met De Telegraaf.

Overzicht

Reacties (2)

   

  Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

 • Avatar
  Gast - 9 oktober 2017 om 09:45

  Geheel begrijpelijk en terecht. Marokkaanse bond haalt echt alles uit de kast om te laten zien hoe graag ze hem erbij willen. Misplaatst arrogant Nederland stuurt nobody Art Langeler om hem te overtuigen. Zou het ook wel geweten hebben. Bij Marokko kan hij komende jaren lekker spelen met zijn broer, zijn clubmentor El Ahmadi en vormt hij straks een toptandem met Ziyech. Bij Nederlands elftal is het droevige ellende.

 • Avatar
  Gast77 - 9 oktober 2017 om 09:48

  Helemaal mee eens.

Nieuwe media