Aankopen langs de meetlat: ''Alleen Lazovic was ooit duurder''

11 augustus 2017 om 17:30 | Bron: VI Aankopen langs de meetlat: ''Alleen Lazovic was ooit duurder''

Ondanks dat Feyenoord met Dirk Kuyt, Eljero Elia, Rick Karsdorp en Terence Kongolo flink wat ervaring en kwaliteit inleverde, deden de Rotterdammers deze zomer goede zaken op de transfermarkt. Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam legt de aankopen langs de meetlat.

"Juist in de wedstrijden tegen de topclubs excelleerde deze middenvelder van FC Utrecht. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst ziet hem als een welkome aanvulling op het toch al fysiek sterke middenveld van de kampioen. Daarbij is Amrabat multifunctioneel, hij kan in die linie op elke positie spelen", steekt hij op het digitale thuis van zijn werkgever Voetbal International van wal over Sofyan Amrabat. Daarnaast kwam Kevin Diks op huurbasis over uit Italië. "Na het vertrek van Rick Karsdorp naar AS Roma ziet Feyenoord in Bart Nieuwkoop zijn logische vervanger. Maar doordat iedere positie dubbel bezet moet zijn, huurt de club Diks een jaar van Fiorentina."

Op de linksback-positie ontstond een ware leegloop. Kongolo toog naar Monaco, Lucas Woudenberg naar Friesland en Calvin Verdonk werd verhuurd aan NEC. Enkel Miquel Nelom bleef nog over, waarop Feyenoord Ridgeciano Haps aantrok. "Dat de club vertrouwen in de ex-speler van AZ heeft, blijkt uit de transfersom van zes miljoen", weet Krabbendam. Ook Jerry St. Juste kwam naar Rotterdam. "Goede speler, die in het hart van de defensie van SC Heerenveen soms nog vreemde keuzes maakte in balbezit. Zijn leeftijd en talent gaven echter de doorslag toen de club naast Derrick Luckassen greep en een extra centrale verdediger zocht."

Ook de aanval werd versterkt. Zo werd 'kind van de club' Jean-Paul Boëtius teruggehaald. "Een technisch begaafde vleugelspits die kan scoren en twee jaar in het buitenland bij FC Basel en Racing Genk weliswaar niet veel speelde, maar wel sterker en volwassen werd. Hij moet de succesvolle Eljero Elia doen vergeten." Tot slot werd Steven Berghuis toegevoegd aan de selectie. "Vervulde vorig seizoen op huurbasis een belangrijke rol in de kampioensploeg, maar moest terug naar Watford. Feyenoord wilde hem per se definitief overnemen en trok een bijna-recordbedrag voor hem uit: 6,5 miljoen euro. Alleen de Servische spits Danko Lazovic was ooit duurder", besluit Krabbendam.

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media