''De eliminatie voor de beker kwam het hardst aan bij Van Bronckhorst''

11 augustus 2017 om 15:34 | Bron: VI ''De eliminatie voor de beker kwam het hardst aan bij Van Bronckhorst''

Feyenoord, PSV en Ajax gaan komend seizoen uitmaken wie er kampioen van Nederland wordt. De Rotterdammers hopen hun titel logischerwijs te prolongeren. Voetbal International blikt terug en kijkt vooruit.

"Feyenoord was vorig seizoen zeker geen kampioen van de armoede. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst maakte al tijdens het lastige openingsduel bij FC Groningen een duidelijk statement: 0-5. De bonus, de koppositie,stond de club nooit meer af. Het seizoen van de titelwinnaar kenmerkte zich door stabiliteit en veerkracht", schrijft Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam namens VI.

Er waren niet enkele successen. "Toch zat niet alles mee. Er was de teleurstelling van een vroegtijdige uitschakeling in de Europa League. De eliminatie voor de beker door Vitesse kwam het hardst aan bij Van Bronckhorst, die de eerste dubbel sinds 1984 hoopte te winnen, maar ook wist dat de focus van zijn spelersgroep bij de kampioenschaal lag", luidt het vervolg.

Tegenover het vertrek van Dirk Kuyt, Eljero Elia, Rick Karsdorp en Terence Kongolo stond de komst van Sofyan Amrabat, Jeremiah St. Juste, Ridgeciano Haps, Kevin Diks, Jean-Paul Boëtius en Steven Berghuis. "Vrijwel alle posities zijn nu dubbel bezet, al probeert Feyenoord nog een aanvaller aan te trekken. Robin van Persie geldt als de ideale kandidaat, die ook ervaring meebrengt. Lukt het met Van Persie niet, dan zoekt de kampioen een alternatief. Tegen die tijd heeft Van Bronckhorst weer een selectie waarmee hij in staat moet zijn de titel te prolongeren", aldus Krabbendam.

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media