''Ik zou Steven wel eens op '10' willen zien, daar kan hij nog beslissender zijn''

11 augustus 2017 om 14:25 | Bron: de Stentor ''Ik zou Steven wel eens op '10' willen zien, daar kan hij nog beslissender zijn''

De een werd in zijn jeugd nog niet goed genoeg bevonden, de ander was ieder jaar weer een twijfelgeval in de opleiding van Vitesse. Dit seizoen bestrijken de Apeldoorners Steven Berghuis en Kevin Diks de rechterkant van landskampioen Feyenoord.

Dat beide spelers ooit bij Feyenoord zouden spelen was zeker niet vanzelfsprekend, vertelt voormalig trainer van beide spelers, Leo van de Kraats in de Stentor. Kevin Diks was elk jaar een twijfelgeval, maar doorliep wel de hele jeugdopleiding van de Arnhemse club. ''Aan het eind van het seizoen, als wordt bepaald wie mag blijven, was hij steeds een twijfelgeval. Uiteindelijk kwam hij er toch steeds doorheen, omdat ze geen betere rechtsback konden vinden. Maar Kevin heeft altijd wilskracht gehad om de top te halen. Hij ging in zichzelf investeren. Dat heeft zich uitbetaald."

Steven Berghuis doorliep niet de hele jeugdopleiding van Vitesse, omdat hij niet goed genoeg werd bevonden. Berghuis verkaste hij naar WSV, waar hij Jeroen Burghout als trainer kreeg. ''Ik heb vier jaar met hem gewerkt, voordat hij naar de jeugdopleiding van FC Twente/Go Ahead Eagles ging", zegt Burghout. ''Een leerzame, maar ook lastige tijd. Steven is ontzettend gedreven.''

Burghout vertelt dat Berghuis vroeger niet altijd aan zijn team dacht tijdens een wedstrijd. ''Als het niet liep zoals hij wilde, moest ik Steven wel eens wisselen omdat hij niet in het belang van het team dacht. Later heeft hij dat goed opgepakt. Ik zou Steven wel eens op '10' willen zien. Daar kan hij nog beslissender zijn voor het team. Boven alles is hij een voorbeeld voor veel jeugdspelers. Dromen blijven altijd bestaan, zolang je maar geduld hebt."

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media