Begroting Feyenoord groeit richting Ajax en PSV: ''Dat levert extra inkomsten op''

11 augustus 2017 om 11:05 | Bron: Financieel Dagblad Begroting Feyenoord groeit richting Ajax en PSV: ''Dat levert extra inkomsten op''

Feyenoord is de enige club uit de top drie in de Eredivisie dit aankomend seizoen haar begroting weet te verhogen. Toch blijft er nog een aardig gat met Ajax en PSV.

Ondanks dat het gat zo groot is tussen Feyenoord en de andere twee topclubs, moet PSV de begroting drastisch terugschroeven. De bergoting van de Eindhovenaren gaat maar liefst met vijftien miljoen euro terug, door het slechte vorige seizoen en de uitschakling van Europees voetbal dit seizoen. Het gat tussen ‘de grote drie’ en de rest zorgt ervoor dat de kans heel klein is dat er een andere club dan Ajax, PSV of Feyenoord kampioen wordt, zo vertelt sporteconoom Pieter Nieuwenhuis tegen het Financieel Dagblad.

Feyenoord schroeft de begroting verder omhoog en dat komt mede door het kampioenschap. Volgens Nieuwenhuis is het logisch dat Feyenoord de begrotig ziet groeien. ''Alleen al het feit dat je Europees speelt, levert extra inkomsten op, zoals van de kaartverkoop bij Europese thuiswedstrijden. En vergeet niet dat Feyenoord momenteel hot is. Dat trekt meer reclame-inkomsten.''

Feyenoord heeft volgens het Financieel Dagblad volgend jaar een begroting van 64 miljoen euro, ten opzichte van 59 miljoen euro afgelopen seizoen. PSV dat geen Europees voetbal speelt, zakt van 85 miljoen euro naar 70 miljoen euro. Ajax dat de Champions League misliep heeft volgend seizoen de hoogste begroting met 80 miljoen euro, wat gelijk is aan afgelopen seizoen.

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media