''Voor Amrabat, Larsson en Haps zou een tussenstap naar Feyenoord ideaal zijn''

19 juni 2017 om 10:24 | Bron: De Telegraaf ''Voor Amrabat, Larsson en Haps zou een tussenstap naar Feyenoord ideaal zijn''

Ondanks dat Feyenoord voor Nederlandse begrippen nog steeds een topclub is, hebben de Rotterdammers de grootst nodige moeite om spelers aan te trekken uit de nationale subtop.

"De buitenlandse transferwoede met z’n extreme miljoenenbedragen heeft de Nederlandse transfermarkt uit het lood geslagen. Clubs uit de subtop als Vitesse, AZ, FC Utrecht, FC Twente en Heerenveen vragen geen ’nationale’ maar ’internationale’ transfersommen, die de topdrie niet kan opbrengen (Feyenoord & PSV) of wil ophoesten (Ajax). Vraag en aanbod staan niet meer met elkaar in verhouding", schrijft journalist Valentijn Driessen in zijn column voor De Telegraaf.

Eerder vandaag werd gemeld dat Feyenoord geïnteresseerd zou zijn in een drietal Eredivisie-spelers. "Voor de ontwikkeling van Sofyan Amrabat, Sam Larsson en Ridgeciano Haps zou een tussenstap naar de Rotterdamse landskampioen ideaal zijn alvorens naar het buitenland te verkassen. Zoals ook Ajax en PSV goede tussenstations zijn", vervolgt hij.

Driessen weet waar een deel van het probleem ligt. "Tegelijkertijd ontvangt Ajax astronomische bedragen voor z’n spelers. Met bijna 30 miljoen euro voor de zelfopgeleide Davy Klaassen of 12 miljoen euro voor de Duitse international Amin Younes gaat de prijs behoorlijk over de kop. Daarmee wordt aangetoond dat het serieuze transfergeld pas valt te verdienen na Europees succes. Kampioen Feyenoord ondervindt dat de Eredivisie geen podium is waarbij de spelersprijs een miljoeneninjectie krijgt. Geen enkele Feyenoorder wordt in verband gebracht met een transfersom boven de 10 miljoen euro", luidt het besluit.

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media