Kuyt terug bij Katwijk: ''Hij zal bij onze A-selectie aansluiten''

15 juni 2017 om 12:45 | Bron: Voetballen in de Bollenstreek Kuyt terug bij Katwijk: ''Hij zal bij onze A-selectie aansluiten''

Het leek er even op dat Dirk Kuyt toch op zijn beslissing om te stoppen terug zou komen. De aanvoerder van afgelopen seizoen is namelijk als spelend lid overgeschreven naar zijn jeugdliefde Quick Boys. 

Dit nieuws klopt, maar volgens technisch manager Gert Aandewiel hoeft hier niets achter te worden gezocht. ''Dirk is overgeschreven, maar niet om bij ons in het eerste elftal te spelen zoals werd gesuggereerd'', aldus Aandewiel tegen Voetballen in de Bollenstreek.  Als Dirk al wil gaan voetballen gaat hij dat hoogstwaarschijnlijk doen in het vierde waar z’n maatjes in spelen zoals Maarten Bak en Hendrik van Beelen.”

Kuyt zal bij de club uit Katwijk werken aan zijn trainerscursus. ''Dirk wil voor zijn UEFA A-licentie gaan en dat is precies het niveau waarop Quick Boys nu speelt. Hij zal bij ons de cursus gaan doorlopen, aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden en natuurlijk zijn lessen volgen bij de KNVB”, zo zegt Aandewiel, die ook docent is bij de voetbalbond. ''Dirk is nu nog op vakantie en als hij terug is, zullen we rustig alles gaan bespreken hoe we het gaan doen.”

Toch zal Kuyt wel op het veld te zien zijn. ''Hij zal gaan aftrainen zoals bijna alle profs dat doen. Hij zal bij onze A-selectie aansluiten en gaan meetrainen. Dirk hoeft niet perse zaterdag zelf te voetballen om van waarde te zijn. Op deze manier is hij dat ook al. Hij zal gewoon in de kleedkamer zitten en die jongens kunnen helpen waar dat nodig is. Dirk is lang weggeweest bij Quick Boys, maar was sinds zijn terugkomst in Nederland al betrokken bij de jeugd en zit daar in het technisch hart. Hij zal komend seizoen zowel doordeweeks als op zaterdag veel op Nieuw Zuid zijn. Daar ken ik Dirk goed genoeg voor.”

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media