Van Bronckhorst delegeert: ''Ik weet waar iedereens kwaliteiten liggen''

16 juni 2017 om 07:28 | Bron: Helden Van Bronckhorst delegeert: ''Ik weet waar iedereens kwaliteiten liggen''

Giovanni van Bronckhorst werd in zijn tweede volledige jaar als trainer van Feyenoord kampioen van Nederland. In zijn eerste jaar als trainer heeft de oefenmeester veel geleerd en dit heeft hem geholpen in het successeizoen wat daarop volgde.

"Als je als trainer iets niet moet hebben is het twijfel", begint Van Bronckhorst in Helden. "Toen ik vorig jaar begon als hoofdtrainer wilde ik alles zelf doen. Naar mate het seizoen vorderde voelde ik dat ik dat geen heel seizoen vol zou houden. Nu ben ik een coach die delegeert, mede omdat ik weet waar iedereens kwaliteiten liggen. Ik ben nu meer de manager die ervoor zorgt dat iedereen in zijn gebied het beste kan functioneren. Dan kan ik ook het beste uit mezelf halen."

Volgens Van Bronckhorst is er veel veranderd in de voetbalwereld. "De jongens komen rond een uur of negen bij ons aan, dan blijven ze tot een uur of drie en dan verdwijnen ze naar de gewonde wereld. Maar die is zo anders dan in mijn tijd, met de sociale media naast alle gewone media-aandacht. Daarom moet je elke speler anders benaderen. Daarin moet je als coach een weg vinden."

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media