''De waanzin dat Feyenoord een religie is, begrijp ik niet zo goed meer''

14 juni 2017 om 15:20 | Bron: De Nieuwe Revu ''De waanzin dat Feyenoord een religie is, begrijp ik niet zo goed meer''

Feyenoord-fan Gerard Cox heeft naar eigen zeggen een bekoelde relatie met Feyenoord. Waar de zanger vroeger nauw betrokken was bij zowel club als spelers, is daar anno 2017 geen sprake meer van.

Cox is naar eigen zeggen, samen met de Vrienden van Feyenoord, op een 'hardhandige manier' afgeserveerd. De goedbedoelde intenties van de Vrienden werden van het ene op het andere moment niet meer op prijs gesteld. "Ineens was hulp niet meer nodig en plannen voor de toekomst werden angstvallig stil gehouden voor die vrienden", blikt hij terug. Ook de andere supporters mochten de plannen voor de toekomst nog niet inzien. ''Op die avond besloot ik: ze zien me hier nooit meer", aldus Cox. 

Alleen bij het overlijden van Feyenoord-legende Coen Moulijn is Cox nog naar de Kuip geweest. ''Enkele dagen daarna ontving ik van algemeen directeur Eric Gudde een verschrikkelijk aardige brief met de vraag of ik eens een kop koffie wilde komen drinken", vervolgt de zanger, die 'nee' zei tegen het voorstel van Gudde. ''Dat krankzinnige blij zijn om een schaal ben ik wel ontgroeid. Die waanzin dat Feyenoord een religie is en meer dan een club, dat begrijp ik niet zo goed meer.''

Overzicht

Reacties (3)

   

  Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

 • Avatar
  Gast - 16 juni 2017 om 15:09

  Je begint toch op Sjaak Zwart te lijken

 • Avatar
  Gast - 16 augustus 2017 om 23:11

  Terecht. Die gespeelde hysteri in Rotterdam is ook tenenkrommend... Mooi om te zien dat ook nuchtere Rotterdammers zich hier aan kunnen irriteren.

 • Avatar
  Gast - 19 augustus 2017 om 17:04

  Hoezo gespeelde hysterie??? Dat is clubliefde en dat niets sterker is dan dat ene woord in hoofd en hart! Dat ze dat bij 020 en de rest niet kennen is hun probleem. In de arena moeten ze seizoenkaart-houders oproepen om toch echt naar de wedstrijden te komen, bij Feyenoord ondenkbaar !! Jammer dat een man als Cox, vroeger toch een echte Feyenoorder, vanwege zijn gekrenkte trots zich nu afzet tegen de mooiste club. Ik hoop niet dat hij bedoelt dat hij iets over het aankoop beleid te zeggen wilde hebben want dan wordt het toch wel een beetje zielig.

Nieuwe media